ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Σπουδές στην Ιταλία

 

Στην Ιταλία σπουδάζεις τη σχολή που επιθυμείς εσύ.

Τα κέντρα ξένων γλωσσών Ορίζοντες εγγυόνται την εγγραφή σας στα ΙΤΑΛΙΚΑ ΑΕΙ.

Χιλιάδες οι επιστήμονες που ασκούν σήμερα επαγγέλματα ήταν μαθητές: ιατροί, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, φυσιοθεραπευτές, δικηγόροι, διερμηνείς, συντηρητές έργων τέχνης, πολιτικοί μηχανικοί, αεροναυπηγοί, αρχιτέκτονες, βιολόγοι, φυσικοί, χημικοί, φιλόλογοι, δάσκαλοι, οικονομολόγοι, σκηνοθέτες, ζωγράφοι, γλύπτοι, σχεδιαστές μόδας, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι, γυμναστές.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο μας. Σήμερα στην Ιταλία μπορείς να σπουδάσεις σ' όλες τις σχολές χωρίς εξετάσεις ή με τυπικές εξετάσεις.

Οι σχολές όμως που έχουν εξετάσεις και μάλιστα δύσκολες, όπου κιόλας οι υποψήφιοι συναγωνίζονται τους Ιταλούς σε κοινά θέματα, είναι η Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, Φυσιοθεραπεία.

Σ' αυτές τις σχολές απαιτείται σοβαρή προετοιμασία σε βιολογία, φυσική, χημεία, λίγα μαθηματικά, γενική κουλτούρα και Λογική. Εμείς είμαστε οι πιο ειδικοί από τους ειδικούς.

Εδώ πετυχαίνουν εκείνοι που πάνε με αξιώσεις να σπουδάσουν σ' ελληνικά πανεπιστήμια αλλά εξαιτίας του τρελού, ψυχοφθόρου, αντιεπιστημονικού και απάνθρωπου εξεταστικού συστήματος δεν το πετυχαίνουν.

Στην Ιταλία ακόμα και αν αποτύχεις π.χ. να εγγραφθείς στην Ιατρική μπορείς να εγγραφθείς στην Βιολογία να πάρεις μαθήματα του 1ου έτους βιολογία, φυσική, χημεία, να ξαναδόσεις εξετάσεις με μεγαλύτερες αξιώσεις και να εγγραφθείς στην ιατρική αναγνωρίζοντας τα μαθήματα που περάσες στο βιολογικό και είναι κοινά.

Φτάνει να είσαι μάχιμος, να έχεις πίστη στο στόχο και να το θέλεις υπάρχει τρόπος.

Ακόμα μπορείς να εγγραφθείς και σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια.

Οι εξετάσεις για τα ιταλόφωνα πανεπιστήμια γίνονται αρχές Σεπτέμβρη, ενώ για τα αγγλόφωνα τον Απρίλη.

Δίδακτρα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως οι φόροι που κυμαίνονται από 350 ως 1000 € το χρόνο, ανάλογα με τη σχολή και τη φορολογική σας δήλωση σε ιταλόφωνο ή αγγλόφωνο πανεπιστήμιο. Για να κάνεις την εγγραφή σου απαιτείται προτότυπο απολυτήριο λυκείου. Στη βεβαίωση πρόσβασης δε μας ενδιαφέρει ο βαθμός. 

Τα κέντρα ξένων γλωσσών Ορίζοντες σας βοηθάνε για την προετοιασία όλων των εγγραφών για την εγγραφή σας στα ιταλικά πανεπιστήμια.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το μήνα Αύγουστο τα Κολλέγια στην Ιταλία με τα οποία συνεργαζόμαστε, και έχουν την ευθύνη πέρα από τα μαθήματα σε γλώσσα και ορολογία να εξασφαλίσουν και σπίτι.

Το κόστος ζωής στην Ιταλία είναι σχεδόν το ίδιο με την Ελλάδα.

Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από ΔΟΑΤΑΠ και οι εμπειρίες περισσότερες.

 

Τα μαθήματα μπορούν να γίνουν σε group στα κέντρα ξένων γλωσσών ή σε ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι σας.